Infocameraman’s Blog

un blog pentru pasionatii de camere video

RIFLEX D-21 / D-21 HD o camera mai putin cunoscuta pe la noi

Camerele ARRIFLEX D-21 si D-21 HD combina cea mai noua tehnologie digitala cu caracteristici ale camerelor cu pelicula. Ele permit regizorilor si cameramanilor sa filmeze in aceeasi maniera ca si cu pelicula de 35mm, avand avantajele manevrabilitatii si economiei de timp.

Fiind cele mai bune din camerele digitale de la ARRI, liderul de piata in imagine profesionala, cele doua camere sunt echipate cu un numar de caracteristici unice:viewfinder  optic, formatul anamorfic Mscope™, senzorul in format 4:3, operativitatea si o calitate a imaginii asemanatoarea cu cea a peliculei aproape inegalata. Mai mult, camera D-21 este singura camera capabila sa redea simultan imagini necompresate si imagini HD.

Viewfinderul optic nu are delay, functioneaza fara alimentare si arata o imagine mai mare decat imaginea primara. Prin ARRI Imaging Technology (AIT), ambele camere produc imagini superbe cu un aspect cinematic, un interval dinamic mare, contrast ridicat si reproduceri ale miscarii si ale culorii asemanatoare cu pelicula.

Senzorul “Super 35″ CMOS ofera aceeasi adancime de camp ca si pelicula de 35 mm. Montura standard accepta aceeasi varietate de lentile folosite pe camerele cu pelicula de 35 mm. Cum ambele camere au senzori cu un aspect 4:3, reusesc cu usurinta sa acomodeze toate formatele de imagine, inclusiv anamorfic 2.40:1. Imaginea anamorfica poate fi inregistrata modul Mscope™, folosind o interfata standard HD.

Alte caracteristici asemanatoare cu ale camerelor cu pelicula includ frame rate 1-60 fps (D-21)/1-30 fps (D21 HD), rampe de viteza compensate de expunere, compatibilitate cu toate accesoriile ARRI, usurinta de folosire si designul robust si ergonomic pentru care camerele ARRI sunt faimoase.

Formatul ARRIRAW permite camerei D-21 sa redea date necompresate. Ambele camere pot reda un semnal HD ce functioneaza perfect in infrastructura HD stabilita. Cu o astfel de flexibilitate, cele doua camere pot fi adaptate cu usurinta la o varietate de cerinte si bugete.

arriflex-d-21-frontal-studio1

Raul Mihuta

Reclame

martie 31, 2009 - Posted by | Camere video |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s