Infocameraman’s Blog

un blog pentru pasionatii de camere video

Filmarile subacvatice si echipamente necesare

heather1

Poate un subiect tabuu pentru multi dintre noi, filmarea subacvatica ramane un mister pentru majoritatea cameramanilor din Romania. Poate ca nu vom ajunge prea curand sa producem si noi filme subacvatice insa vin cu acest post despre echipamente subacvatice in speranta ca poate unii dintre voi doresc sa afle despre carcasele care le pot proteja camerele sub apa.

ampvhphz7le-_17

ampvhphz7le-_8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ca prim model de prezentare am ales un model mai scump. Phenom Z7LE este modelul de carcasa ales pentru camera Sony HVR-Z7U HDV. Cum spuneam pretul este destul de ridicat si ajunge undeva in jur de 4800$ in USA. Pretul acesta ridicat deriva din varietatea de functii pe care o ofera. Phenom Z7LE ofera control total asupra camerei in timpul filmarii subacvatice. Are doua manete pentru ghidare pe care se afla comenzile de control pentru focus si zoom. Pe carcasa acestuia se mai gasesc comenzi pentru meniu, gain, wb , rotita pentru controlul irisului si un sistem independent de prinde a lentilelor pentru a le asigura acestora protectia necesara. Tot aceasta carcasa vine dotata cu un sensor care anunta din timp daca sa produs o fisura sau o infiltrarea a apei astfel incat echipamentul sa poata fii scos din apa in timp optim. De precizat ca modelul vine echipat cu doua posibilitati co dontrol asupra imaginii. Un excelent loc pentru vizualizarea lcd-ului dar si un Viewfinder. La acest model se pot adauga si lumini pentru iluminarea mai buna a subiectului. Tot ca accesorii producatorii mai propun si unele lentile wide chiar super wide creeate special pentru adancimi mari.


apm-1

eva-marine1eva-marine-2

Pentru amatorii de scufundari, dar cu un buget mai mic, vin si cu o husa mai modesta ca accesorii. Ewa-Marine VDT este o husa mai modesta care nu ofera control asupra camerei dar permite filmarea subacvatica cu o buna vizualizare a lcd-ului. Husa subacvatica Ewa Marine VDT pentru majoritatea camerele video din seriile Sony HC, Panasonic GS si altele de dimensiuni asemenatoare ce pot incapea in interior. Este fabricata din PVC dublu laminat, cu port din sticla pentru obiectiv si rezista la scufundari de pana la 10m adancime. Perfecta pentru scufundari la adancime mica si medie, sau utilizare in medii cu umiditate crescuta, praf, nisip, husa ofera cea mai buna protectie posibila, in timp ce camera este complet functionala.Este prevazuta cu o pereche de cleme din material non-coroziv ce sigileaza husa prin intermediul a 3 suruburi de prindere. Adancimea maxima recomandata pentru scunfundare este de 10m. Aceasta husa poate fii gasita si la dealeri romani cu un prêt variind intre 900 si 1200 ron .

Andrei Marina

Reclame

aprilie 1, 2009 - Posted by | Accesorii | , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s