Infocameraman’s Blog

un blog pentru pasionatii de camere video

IANILED54 o lampa modulara cu multe functii

Astazi vreau sa va fac cunostiinta cu o “jucarie” noua. Este din “departamentul” iluminare. Cum poate majoritatea din voi stiu ca lumina este factorul esential atat in fotografie cat si in filmare, vreau sa va aduc in fata puterea led-ului.

IANILED54 este produsul italienilor de la Ianiro. Ce este “IANILED54”? Este o lampa portabila bazata pe puterea led-ului. O lampa cu 54 de leduri si o putere de 54W.

Construita pe trei module de cate 18 led-uri  fiecare modul lampa este versatila. Cele trei module se pot active si controla independent unul de celalalt. Lampa poate functiona atat cu cele trei module instalate dar si cu fiecare din ele separat.  Ce o face atractiva este faptul ca poate fi alimentata ata de la baterie de 12v dar si de la surse de retea la 110/220v. Deci este o lamp ape care o puteti folosi atat pe teren cat si in studio sau la interioare.

Pentru ca am ales sa o public trebuie sa va explic ce mi-a placut mult la aceasta lampa. Fiecare modul are propriul sau dimmer de la care se poate controla intensitatea luminii. Ei si acum vine partea interesanta. Lampa IANILED54 vine echipata cu cateva functii destul de atractive. Fiecare modul poate fi controlat atat ca intensitate cat si la temperatura de culoare.  Da ati citit bine: temperatura de culoare.  Lampa vine echipata cu trei memorii de temperatura 52000K – 66000K si 44000K. Pe langa aceste functii predefinite lampa permite utilizatorului sa modifice oricand doreste el temperatura pe un mod manual. Adica daca ai nevoie de alta temperatura decat cea predefinita lamp ate ajuta sa o reglezi manual si sa o ajustezi astfel incat sa ai lumina dorita. Destul de interesant zic eu.

Pe langa aceste functii vin echiparile traditionale si aici ma refer la faptul ca se pot achizitiona separat si filtre de difuzie. Poate ca un plus si aici italienii au facut o inventie. Modul de prindere al acestor filtre este unul bazat pe magnet ceea ce face ca lampas a poata fii utilizata cat mai rapid si montarea filtrelor sa nu dureze mult timp.

Partea mai putin interesanta este pretul care o face poate putin accesibila pentru utilizatorii mai putin avansati in dotare sau cu bugete mai mici. El se ridica undeva la 2100 euro plus cate 55 euro per filtru achizitionat separat.

Andrei Marina

Reclame

august 26, 2010 - Posted by | Accesorii |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s