Infocameraman’s Blog

un blog pentru pasionatii de camere video

Camera Dolly – un sistem castigator * de EMMY

Fiindcă vă promiteam de anul trecut noutaţi şi chestii interesante am hotarât ca primul articol de anul acesta sa fie unul pentru gama de useri PRO.

Poate vă întrebaţi, unii din voi, cum se realizează mişcarile de cameră la nivelul solului sau în unghiuri extrem de aproape ca nivel cu subiectul. Astăzi încerc sa vă lamuresc cu ceea ce înseamnă Camera Dolly.

Camera Dolly este un echipament video conceput pentru a filma mişcări line. Acest sistem se foloseşte deobicei pe o platforma cu suprafaţă de rulare lina, fără asperităţi. Cu acest sistem se pot realiza filmări şi cadre de urmărire pe axa orizontală. În modul tradiţional ele sunt simple roţi montate fie pe trepiedul video fie pe un suport pe care se fixează trepiedul. Puţin mai costisitoare sunt acelea care se montează pe sine de otel, dar nu despre ele vreau să vă vorbesc in acest post. Astăzi vreau să vă prezint câştigătorul premiului Emmy la categoria Inginerie. Este vorba de Skater Mini.

Skater Mini este poate ceam mai mică unitate profesionala de Camera Dolly. Dar pe cât este de mic pe atât de complex în ceea ce priveşte mişcarile de cameră pe care le permite. Cu ajutorul acestui sistem puteţi realiza atat mişcari liniare pe axa orizontală cât şi mişcări circulare pe aceeaşi axă.

Mai mult dotat cu un sistem de prindere complex, Skater Mini beneficiază de un cap de înclinare, frecare care prmite mişcări de tilt(pan) vertical lin. Cel mai mare avantaj al acestui model este acela ca prmite urmariri ale subiectului pe orbită la nivelul subiectului. O să vedeţi in filmuleţele ataşate senzaţia oferită de un asemenea cadru.

Multe filmulete cu acest sistem gasiti aici: http://www.pstechnik.de/en/skater-demo-dvd.php

Andrei Marina

Reclame

ianuarie 7, 2011 - Posted by | Accesorii | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s